نکات ایمنی شومینه گازی


  1. به منظور جلوگیری از خطر نشتی گاز، شومینه باید مجهز به ترموکوپل و شیر جداگانه قطع و وصل باشد.
  2. تنوره آجری شومینه باید به گونه ای ساخته شود که در وهله نخست به سهولت مکنده گازهای حاصل از احتراق باشد و از سوی دیگر جهت دهنده گازهای حاصل از احتراق به سمت بالا و دودکش فلزی تعبیه شده (در بخش فوقانی) باشد.
  3. اجاق شومینه باید به طور کامل در راستا و زیر دودکش قرار داده شود تا گازهای حاصل از احتراق به فضای اتاق نفوذ نکند.
  4. برای خروج سهل و ایمن گازهای حاصل از احتراق از دودکشی به قطر 15 سانتی متر استفاده شود.
  5. نصب شومینه در آپارتمان های کوچک می تواند خطرساز باشد. در اینگونه مواقع بهتر است از بخاری گازی استفاده شود.
  6. دودکش شومینه باید بدون درز تا بالای بام ادامه داشته و دارای کلاهک H باشد.
  7. شیر شومینه را در پایان فصل سرما بسته و خروجی آن را با درپوش مسدود کنید.
  8. به هیچ عنوان به منظور رقص نور شعله، شومینه را عمداً زردسوز نکنید. شعله زرد به معنی تولید گاز سمی منواکسید کربن است.
  9. با توجه به امکان نفوذ گاز سمی منواکسید کربن از درزهای دودکش آجری به ساختمان، تا جایی که امکان دارد از دودکش آجری در شومینه استفاده نشود.
  10. دودکش شومینه باید به طور مستقیم تا بالای بام (بدون استفاده از زانوهای متعدد) ادامه داشته باشد.
  11. شیر شومینه باید خارج آن قرار داده شود تا در هنگام آتش سوزی احتمالی بدون هرگونه آسیب بتوان گاز را قطع کرد.
  12. ارتفاع دهانه دودکش نباید آنقدر زیاد باشد که بخشی از گازهای حاصل از احتراق به محل سکونت شما نفوذ کند. برای ساخت شومینه نیاز به مشاوره با کارشناسان معتبر است.
  13. به دلیل انتقال حرارت از اجاق شومینه به رابط شیر اصلی گاز باید از لوله های مسی فشار قوی و اتصالات مطمئن استفاده شود.
  14. پیش از روشن کردن شومینه از باز بودن دریچه شومینه (دمپر) اطمینان حاصل کنید. چنانچه دمپر در حالت بسته باشد، تمامی گازهای سمی ناشی از احتراق به فضای مسکونی برمی گردد و خطرناک است.

نکات مهم در نصب و اجرای شومینه گازی

امروزه با توجه به استفاده گسترده از شومینه‌های گازی دانستن نکات نصب استاندارد و اصولی آن حائز اهمیت می‌باشد، تا ضمن جلو گیری از هدر رفت گرما و اتلاف انرژی، از پخش شدن گاز‌های مضر در محیط نیز جلوگیری شود.

مکان و موقعیت قرارگیری شومینه گازی باید در مراحل ابتدایی ساخت ساختمان مشخص گردد تا عملیات ساخت شومینه به آسانی انجام شود.

طراحی و ساخت آن در دو مرحله‌ی آماده‌سازی و راه‌اندازی انجام می‌شود. در ابتدا دیوار کاذب شومینه، با قرار دادن لوله‌ای به عنوان دودکش، ساخته شده و سایر لوله‌های موردنیاز برای عبور اتصالات نیز در آن تعبیه می‌گردند.

الیته هر کدام از این مدل ها با توجه به ساختار و متریال مورد استفاده در ساخت، دارای نکات و شیوه‌ی نصب مخصوص به خود را دارند .

شومینه‌ی گازی چدنی با توجه به ساختار خود از قبل در کارگاه ساخته شده است . تنها نکته مهم در اجرای آن اتصال درست کوره به لوله خروجی دودکش با استفاده از مصالح سیمانی و نسوز می‌باشد.

ابعاد شومینه گازی

در مورد ابعاد شومینه گازی باید گفت ، ابعاد آن وابسته به فضایی است که نیاز دارد گرم شود. بنابراین ، برای اتاق های 20 و 40 متر مربع ، شومینه با پایه 150 * 90 سانتی متر مناسب است .

برای یک منطقه بزرگتر ، یک شومینه بزرگ لازم است. شایان ذکر است که یک شومینه گازی مدرن مبتنی بر یک کوره چدنی با مجرای همرفت بسیار گرمتر از شومینه های آجری قدیمی با یک شومینه باز است. 


موردی برای نمایش وجود ندارد.
درباره‌ی نویسنده
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.
اطلاعات بیش‌تر
دسته‌بندی
عضویت خبرنامه
عضو خبرنامه ماهانه وب‌سایت شوید و تازه‌ترین نوشته‌ها را در پست الکترونیک خود دریافت کنید.
آدرس پست الکترونیک خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...
بایگانی نوشته‌ها
موردی وجود ندارد.