رله الکترونیکی ssr چیست؟


در حالی که رله الکترومکانیکی (EMR) ارزان است، استفاده از آن آسان است و امکان سوئیچ مدار مدار کنترل شده توسط سیگنال ورودی کم توان و عایق الکتریکی را فراهم می‌کند، اما یکی از معایب اصلی رله الکترومکانیکی این است که “یک قطعه مکانیکی” است. یعنی دارای قطعات متحرک است بنابراین سرعت سوئیچینگ آنها (زمان پاسخ) به دلیل حرکت فیزیکی تماس فلزات با استفاده از یک میدان مغناطیسی کند است.

در طی مدتی از زمان این قطعات متحرک فرسوده شده و از کار می‌افتند، یا اینکه مقاومت در برابر تماس از طریق قوسی و فرسایش مداوم ممکن است رله را غیر قابل استفاده کرده و عمر آن را کوتاه کند. همچنین، آنها از نظر الکتریکی نویزی هستند و با تماس هایی که از تماس بیهوده رنج می‌برند، و ممکن است مدارهای الکترونیکی را که به آنها متصل می‌شوند را، تحت تأثیر قرار دهند.

برای غلبه بر این معایب رله الکتریکی، نوع دیگری از رله به نام رله حالت جامد یا به اختصار (SSR) ساخته شده است که یک رله الکترونیکی خالص بدون تماس و حالت جامد است.

رله حالت جامد که یک وسیله کاملاً الکترونیکی است که در طراحی خود هیچ قسمت متحرکی ندارد زیرا تماس های مکانیکی توسط ترانزیستورهای قدرت، تریستورها یا تریاک جایگزین شده اند. جداسازی الکتریکی بین سیگنال کنترل ورودی و ولتاژ بار خروجی با کمک سنسور نور از نوع اپتو کوپلر انجام می‌شود.

رله حالت جامد، در مقایسه با رله الکترومکانیکی معمولی، درجه بالایی از قابلیت اطمینان، عمر طولانی و کاهش تداخل الکترومغناطیسی (EMI) ، (بدون تماس قوسی یا میدان های مغناطیسی) ، همراه با زمان پاسخ فوری سریع تر را فراهم می‌کند.

همچنین الزامات کنترل توان ورودی رله حالت جامد به طور کلی برای اینکه آنها را با اکثر خانواده های IC منطقی بدون نیاز به بافرهای اضافی، راه اندازها و تقویت کننده ها سازگار کند به اندازه کافی کم است. اگرچه، به عنوان یک قطعه نیمه هادی، آنها باید بر روی گرما گیرهای مناسب سوار شوند تا از گرم شدن بیش از حد دستگاه نیمه هادی سوئیچینگ خروجی جلوگیری کنند.

رله الکتریکی

رله حالت جامد نوع AC در نقطه عبور (قطع) صفر شکل موج سینوسی AC به روشن تغییر می‌کند، از جریان زیاد هجومی هنگام تعویض بارهای القایی یا خازنی جلوگیری می‌کند در حالی که ویژگی “خاموش” ذاتی تریستورها و تریاک‌ها بهبودی را در تماس های قوسی رله‌های الکترومکانیکی فراهم می‌کند.

مانند رله‌های الکترومکانیکی، برای محافظت از قطعه سوئیچینگ خروجی نیمه هادی از موج های گذرا نویز و ولتاژ هنگام استفاده برای تعویض بارهای بسیار القایی یا خازنی، به یک شبکه اسنابر مقاومتی-خازنی (RC) در سرتاسر ترمینال های خروجی SSR نیاز است. در بیشتر SSR های مدرن، این شبکه اسنابر RC به صورت استاندارد در خود رله تعبیه شده و نیاز به مولفه های خارجی اضافی را کاهش می‌دهد.

سوئیچینگ تشخیص متقاطع غیر صفر (“روشن” لحظه ای) نوع SSR برای کاربردهای کنترل شده فاز مانند کم کردن نور یا محو کردن چراغ ها در کنسرت‌ها، نمایش‌ها، نور دیسکو و غیره یا برای کاربردهای نوع کنترل سرعت موتور نیز موجود است.

از آنجا که قطعه سوئیچینگ خروجی یک رله حالت جامد یک قطعه نیمه هادی است (ترانزیستور برای کاربردهای سوئیچینگ DC یا ترکیبی از ترایاک / تریستور برای سوئیچینگ AC) ، افت ولتاژ در دوسر ترمینال های خروجی یک SSR هنگامی که “روشن” بسیار بیشتر از رله الکترومکانیکی به طور نوعی 5/1 – 2 ولت است. در صورت سوئیچینگ جریان های بزرگ برای مدت زمان طولانی، به یک گرماگیر( هیت سینک) اضافی نیاز است.


موردی برای نمایش وجود ندارد.
درباره‌ی نویسنده
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.
اطلاعات بیش‌تر
دسته‌بندی
عضویت خبرنامه
عضو خبرنامه ماهانه وب‌سایت شوید و تازه‌ترین نوشته‌ها را در پست الکترونیک خود دریافت کنید.
آدرس پست الکترونیک خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...
بایگانی نوشته‌ها
موردی وجود ندارد.