انواع کنتاکت رله الکتریکی


انواع کنتاکت رله الکتریکی

همانند توضیحات استاندارد مربوط به حالت نرمال باز (NO) و به طور نرمال بسته (NC) که برای توصیف چگونگی اتصال کنتاکت‌های رله استفاده می‌شود، تنظیمات کنتاکت رله را نیز می توان با توجه به عملکرد آنها طبقه بندی کرد. رله‌های الکتریکی را می توان از یک یا چند کنتاکت جداگانه سوئیچ تشکیل داد که از هر “کنتاکت” به عنوان “پل” یاد می‌شود. هر یک از این کنتاکت‌ها یا پل ها را می توان با انرژی دادن به سیم پیچ رله به هم متصل یا “جدا” کرد و این باعث می‌شود که توصیف انواع کنتاکت به صورت زیر باشد:

SPST – تک پل تک پرتاب

SPDT – تک پل دو پرتاب

DPST – تک پرتاب دو پل

DPDT – دو پل دو پرتاب

عملکرد کنتاکت‌ها به عنوان “ساخت” (M) یا “شکست” (B) توصیف می‌شود. سپس یک رله ساده با یک مجموعه کنتاکت همانطور که در بالا نشان داده شده است، می تواند توضیح کنتاکت زیر را داشته باشد:

“پرتاب دو پایه تک پل – (شکستن قبل از ساخت)” ، یا (SPDT – B-M)

نمونه‌هایی از برخی از نمودارهای متداول تر که برای انواع کنتاکنت رله الکتریکی برای شناسایی رله‌ها در مدارها یا نمودارهای شماتیک استفاده می‌شود، در زیر آورده شده است، اما پیکربندی‌های بسیار بیشتری وجود دارد.

پیکربندی های کنتاکت رله الکتریکی

رله الکتریکی

بطوریکه:

C ترمینال مشترک است

NO کنتاکنت نرمال (معمولاً) باز است

NC کنتاکت معمولاً بسته است

رله‌های الکترومکانیکی همچنین با ترکیب کنتاکت‌ها یا عناصر سوئیچینگ و تعداد کنتاکت‌های ترکیب شده در یک رله مشخص می‌شوند. به عنوان مثال، یک کنتاکت که به طور معمول در موقعیت تخلیه انرژی نرمال باز رله است، “کنتاکنت A فرم” نامیده می‌شود یا کنتاکت را برقرار می‌کند. در حالی که کنتاکتی که به طور معمول در حالت کم انرژی نرمال بسته رله است، “کنتاکت فرم B” یا قطع کنتاکت نامیده می‌شود.

هنگامی که هر دو مجموعه ساخت و شکست همزمان از عناصر کنتاکت وجود داشته باشند، بنابراین دو کنتاکت بصورت الکتریکی متصل می‌شوند تا یک نقطه مشترک تولید کنند (با سه اتصال مشخص می‌شود) ، مجموعه کنتاکت‌ها به عنوان “کنتاکت های فرم C” یا تغییری نامیده می‌شوند. اگر هیچ ارتباط الکتریکی بین کنتاکت‌های ایجاد و شکست وجود نداشته باشد از آن به عنوان یک کنتاکت تغییر دو برابر یاد می‌شود.

یک نکته نهایی که باید در مورد استفاده از رله‌های الکتریکی به یاد داشته باشید. به هیچ وجه توصیه نمی شود که کنتاکت‌های رله را به طور موازی و برای کنترل جریان‌های بار بالاتر وصل کنید. به عنوان مثال، هرگز سعی نکنید بار 10A را با دو کنتاکت رله به طور موازی که دارای محدوده تماس 5A هستند، تأمین کنید، زیرا کنتاکت‌های رله مکانیکی هرگز دقیقاً در یک لحظه از زمان بسته یا باز نمی‌شوند. نتیجه این است که یکی از کنتاکت‌ها همیشه حتی برای یک لحظه کوتاه بیش از حد بار می‌شود و منجر به خرابی زودرس رله در طول زمان می‌شود.

همچنین، در حالی که می‌توان از رله‌های الکتریکی استفاده کرد تا مدارهای کم مصرف الکترونیکی یا رایانه‌ای بتوانند جریان یا ولتاژهای نسبتاً زیاد را “روشن” یا “خاموش” کنند. هرگز ولتاژهای مختلف بار را از طریق تماس‌های مجاور در همان رله مخلوط نمی‌کنند، به عنوان مثال، ولتاژ بالا (240 ولت) AC و ولتاژ پایین (12 ولت) DC ولت، برای ایمنی همیشه از رله‌های جداگانه استفاده کنید.



موردی برای نمایش وجود ندارد.
درباره‌ی نویسنده
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.
اطلاعات بیش‌تر
دسته‌بندی
عضویت خبرنامه
عضو خبرنامه ماهانه وب‌سایت شوید و تازه‌ترین نوشته‌ها را در پست الکترونیک خود دریافت کنید.
آدرس پست الکترونیک خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...
بایگانی نوشته‌ها
موردی وجود ندارد.