گرمایش کارخانه ها
گرمایش کارخانه از مهم ترین و چالشی ترین مواردی است که مدیران کارخانه جات با آن مواجه می شوند. تجهیزات گرمایشی کارخانه ها دستگاه هایی هستند که حرارت مورد نیاز را برای کارگران هنگام کار در کارخانه ها یا انبارها فرآهم می سازند.
بسیاری از تجهیزات مورد استفاده در گرمایش کارخانه ها، در گرمایش سوله و سالن های صنعتی نیز کاربرد دارند و میتوان برای رم کردن سالن های صنعتی نیز استفاده کرد.
این سیستم ها شامل دستگاه ایرواشر، هواساز،یونیت هیتر و سیستم های تابشی هستند. گرمایش تابشی برای کارخانه ها بسیار مقرون به صرفه است اما محدودیت هایی دارد. هیترها را می توانید روی دیوار، سقف یا ایستاده کنار سالن استفاده کنید.
اهمیت گرمایش موثر کارخانه
اشتباه گرفتن کمی در چنین فضای بزرگی میتواند حتی یک نقص کوچک در عملکرد را بزرگتر کند و سیستمها را ناکارآمد، پرهزینه و ناسازگار کند. در هر بخشی که هستید، در نهایت، دو مفهوم اساسی وجود دارد که باید در نظر بگیرید: گرمایش هوای گرم و سیستم های گرمایش تابشی .
گرم کردن محیط یک کارخانه، کارگاه یا انبار به شیوه ای کارآمد، با توجه به ماهیت و چیدمان داخلی ساختمان یا امکانات موجود، چالش های بی نظیری را به وجود می آورد.
کارخانه ها معموماً دارای فضاهای بزرگ و باز هستند؛ به همین دلیل، استفاده از سیستم های قوی که بتواند مقدار مؤثری از گرما را در داخل کارخانه ایجاد کند، تقریباً دشوار است و به دقت و حساسیت بیشتری نیاز دارد. برای خرید بهترین سیستم گرمایشی کارخانه نمی توانید بدون اطلاعات دقیق، وارد عمل شوید.
انواع تجهیزات گرمایشی
- یونیت هیتر
- هواساز
- ایرواشر
- اکونوپک
- گرمایش تابشی
سیستم های گرم کردن کارخانه
گرمایش تابشی
در نهایت، بخاری های تابشی وجود دارند که ساختمان های بزرگ را بسیار کارآمد گرم می کنند. این به این دلیل است که آنها هوا را مستقیماً گرم نمی کنند. همانطور که خورشید کار می کند، بخاری های تابشی گرمای مادون قرمز تولید می کنند که مستقیماً هوا را گرم نمی کند، اما سطوح، افراد و اجسام جامد در مسیر خود را گرم می کند.
این یک گرمای تابشی همه جانبه را در دمای هوای کمتری نسبت به سیستم هوای گرم ایجاد می کند. این فناوری هزینههای اجرایی پایینی را ارائه میکند، برای گرمایش نقطهای عالی است، گرمای سریع و تقریباً آنی را فراهم میکند، برای ساختمانهایی با نفوذ بالا عالی است و به راحتی در مناطق کنترل میشود.
گرمایش هوای گرم
گرمایش هوای گرم، همانطور که از نام آن پیداست، هوای گرم را مستقیماً به داخل ساختمان می رساند. انواع متعددی از بخاری های هوای گرم “خارج از قفسه” موجود است. از انواع بخاری واحد معلق گرفته تا واحدهای نصب شده روی زمین، که می توانند در داخل یا خارج به همراه راه حل های سیستم هیبریدی سفارشی قرار گیرند.
این مطلب را هم بخوانید:
HVAC یا گرمایش و تهویه مطبوع چیست؟
اساساً، هوای گرم باید توزیع شود و واحدها می توانند بدون دمیدن یا کانالی برای توزیع یکنواخت جریان هوا باشند. اما هوای گرم به طرز معروفی بالا میرود، بنابراین، با همه بخاریهای واحد هوای گرم معمولی گاز سوز، باید از سیستمهای لایهزدایی نیز برای به حداکثر رساندن راندمان و اطمینان از توزیع یکنواخت دما در سرتاسر ساختار استفاده شود.
در جایی که از سیستمهای گرمایش هوای گرم سفارشیتر استفاده میشود، مانند سیستم انتقال هوا، دمای هوای عرضهشده را میتوان راحتتر کنترل کرد و لایهبندی را محدود کرد. یک عامل کلیدی هنگام در نظر گرفتن این رویکرد این است که هزینه سرمایه چنین سیستمهایی احتمالاً بیشتر از رویکرد بخاری واحد است.
گرمایش هوای گرم با استفاده از سیستمهای توزیع کانالی با سرعت بالا یک انتخاب گسترده برای ارائه روشی کارآمد برای گرمایش انبارهای بزرگ بوده است. مزایای چنین سیستمهایی این است که سرعت هوای بالاتر باعث میشود اندازه کانالها به حداقل برسد.
استفاده از دیفیوزرهای نوع نازلی که هوا را با سرعت بالا به داخل فضا تزریق می کنند، هوای اطراف را در سطح بالایی به داخل می برد تا توزیع یکنواخت دما در ساختمان ایجاد شود. با این حال، این نوع سیستم ها به راحتی اجازه تغییر طرح داخلی را نمی دهند و دستورالعمل های اخیر اتحادیه اروپا چالش هایی را برای کارایی این نوع سیستم ایجاد کرده است.
سیستم های هوای اجباری
سیستم گرمایش هوای اجباری رایج ترین گزینه ای است که در کارخانه ها یافت می شود. این سیستم در بسیاری از کارگاه ه و ساختمان های بزرگتر نیز رایج است. هوا در یک کوره گرم می شود و سپس از طریق مجاری به دریچه ها و رجیسترهای مختلف دمیده یا وارد می شود.
بسیاری از مردم ممکن است از این به عنوان یک سیستم گرمایش مرکزی اولیه یاد کنند. کوره ای
که برای سیستم گرمایش هوای اجباری استفاده می شود می تواند از سوخت های مختلفی بر اساس در دسترس بودن در یک منطقه خاص استفاده کند. این سیستم ممکن است با برق، گاز مایع، گاز طبیعی یا نفت کوره تغذیه شود و گرمای تولدید شده از کانال کشی های انجام شده در دیوارهای داخلی سازه منتقل شود.
سیستم های الکتریکی
این نوع سیستم گرمایشی در خانه هایی که به گاز طبیعی، پروپان یا نفت کوره دسترسی ندارند رایج است. رایج ترین سیستم گرمایش تابشی برقی هیتر های صنعتی بزرگ هستند که کارخانه ها بر روی دیوار یا ایستاده نصب می شود.
واحدهای جداگانه نیز می توانند به صورت جداگانه کنترل شوند. یکی از جنبه های استفاده از مجموعه ای از هیترهای قرنیز این است که هزینه برق بیشتر از سایر سیستم های گرمایشی خواهد بود. این بدان معنی است که ممکن است در طول زمستان که دمای بیرون کاهش می یابد نیاز به بودجه داشته باشید.
سیستم گرمایش از کف
این یک گزینه عالی برای یک سیستم گرمایشی است زیرا بیشترین بازده انرژی را دارد. گرمای استفاده شده توسط واحد از زمین به دست می آید و از آب چاه های زمینی استفاده می کند.
این سیستم ها از برق کمی استفاده می کنند و گزینه ای عالی برای پایین نگه داشتن قبوض آب و برق در ماه های سرد زمستان هستند. یک نکته قابل توجه این است که هزینه راه اندازی سیستم گرمایش زمین گرمایی بسیار بیشتر از سایر گزینه های معمولی است.
مزایای استفاده از سیستم گرمایش تابشی در کارخانه ها
- قابل نصب در ارتفاع (تا 15 متر) و عدم اشغال فضای مفید
- تامین گرمایش مطلوب در محل مورد نظر با استفاده از تابش خورشید مانند (مادون قرمز)
- عدم نیاز کانال های گرمایشی
- عدم نیاز به تاسیسات جانبی و موتور خانه
- کنترل هوشمند دمای محیط
- کاهش مصرف برق تا 90 % و استفاده از گاز طبیعی به عنوان سوخت اصلی
- کاهش 50 % مصرف سوخت نسبت به سایر سیستم های گرمایشی
- بازدهی مناسب در نقاط سردسیری کشور
- راندمان بالا
- امکان تعیین موضع گرمایشی
- چرا استفاده از گرمایش تابشی بهتر است؟
استفاده از گرمایش تابشی یا همان هیتر های تابشی در کارخانه جات یا ساختمان هایی که ارتفاع زیادی دارند و جزو ساختمان های صنعتی به حساب می آیند، به دلایل مختلفی که برخی از مهم ترین آن ها در ادامه گفته خواهد شد، مناسب هستند.
عدم انتقال هوا
در ساختمان های صنعتی و کارخانه ها معمولا آلودگی های مختلفی در هوا وجود دارد. این آلودگی نه تنها از فعالیت روزمره کارخانه نشات میگیرد بلکه امکان دارد یکی از کارکنان مشغول در کارخانه دچار یک بیماری مسری باشد.
بنابراین اگر از هیتر های دمنده در کارخانه استفاده شود با انتقال هوا به همه بخش های کارخانه، بیماری نیز به همه افراد حاظر منتقل می شود.
اما با توجه به سیستم هیتر های تابشی، در طی پروسه گرم کردن محیط، هوا حرکت نکرده بنابراین آلودگی های موجود در هوا نیز پخش نمی شوند.
مطلب پیشنهادی
آشنایی با IAQ یا کیفیت وای داخل ساختمان
قابلیت کاهش یا افزایش دستگاه های روشن
گاهی اوقات ممکن است در کارخانه بخش های مختلفی به خاطر عدم فعالیت کارکنان، نیازمند گرمایش نباشد. با استفاده از هیتر های تابشی می توانید فقط هیتر های بخش های از مجموعه که نیازمند وجود گرما است را روشن کنید که این مسئله باعث صرفه جویی بسیار زیادی در هزینه های انرژی می شود.
در صورتی که اگر از سیستم های گرمایش رادیاتور یا هوای گرم مرکزی استفاده کنید ناچار هستید انرژی گرمایشی را در بخش هایی که نیاز ندارید هم هدر دهید.
عدم نیاز به تجهیزات و زیر ساخت های گران قیمت
تصور کنید بخواهید سیستم گرمایش کارخانه خود را رادیاتور یا گرمایش از کف اجرا کنید. برای این سیستم باید هزینه زیادی را برای لوله کشی های زیاد و همچنین محل مخصوصی برای کار کردن سیستم مانند موتورخانه اختصاص دهید.
اما برای نصب سیستم گرمایش تابشی نیازی به اجرای زیرساخت های مختلف مانند لوله کشی و موتورخانه نیست و فقط کافی است دستگاه هیتر تابشی را به سقف نصب کرده و استفاده کنید.
عمر مفید بالا
از جمله ویژگی های بسیار خوب دستگاه های هیتر های تابشی، عمر مفید بالای آن هاست. این دستگاه ها با کمترین نیاز به نگهداری و تعمیرات می توانند خیال شما از بابت خرابی تا چند سال راحت کنند.
در صورتی که اکثر سیستم های گرمایشی قدیمی مثل رادیاتور هر ساله نیاز به بررسی و نگهداری دارند و در فصل های یخبندان دچار ترکیدگی لوله ها شده و مشکلات دیگری را به بار می آورند.